News

Remise du Prix Maurice Haber 2018

28.11.2018

Le Prix Maurice Haber 2018 a été remis à Luc Magnenat pour son article “L’environnement non humain de Searles, revisité à la lumière de la théorie de la pensée de Bion et à l’ombre de la crise environnementale” paru dans le numéro 69 de la RBP.

Retrouvez la remise du prix en vidéo et la réponse de l’auteur ici

En savoir plus

Welkom op psychoanalyse.be

22.11.2018

Het portaal psychoanalyse.be kwam tot stand door het samenvoegen van teksten en informatie betreffende de Belgische Vereniging voor Psychoanalyse en de Revue Belge de Psychanalyse.

U treft er een breed gamma aan van psychoanalytisch relevante onderwerpen. Dit portaal richt zich zowel tot professionelen als tot een groter publiek met interesse voor de psychoanalytische benadering.

De professionelen vinden in de agenda het aanbod van wetenschappelijke activiteiten die door de Belgische Vereniging voor Psychoanalyse en/of haar leden worden georganiseerd, actuele onderwerpen en documentatie (wetenschappelijke publicaties, essays, cultureel nieuws, videos, geluidsfragmenten, enz), artikelen gepubliceerd in de Revue Belge de Psychanalyse, informatie over de opleiding tot psychoanalyticus, informatie over het huren van een lokaal in het Huis van de Psychoanalyse enz.

Het grote publiek kan er informatie vinden over de analytische praktijkvormen en een lijst van de psychoanalytici in de buurt.

De leden vinden in de ruimte voor leden interne documenten aangaande de Belgische Vereniging voor Psychoanalyse.

Een aangenaam bezoek gewenst!

Christine Franckx, Voorzitter Belgische Vereniging voor Psychoanalyse
Jean-Paul Matot, Directeur revue Belge de Psychanalyse

En savoir plus