Petition Psychological Intervention Manual OMS/WHO

Mededeling

Delen op

Beste Collega’s,

Ik wil jullie graag op de hoogte brengen van een recente ontwikkeling met betrekking tot de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Zij heeft een handleiding gepubliceerd voor de implementatie van psychologische interventies (zie link hieronder), waarin voornamelijk cognitieve gedragstherapie (CGT) als evidence-based wordt beschouwd.

Voor ons als analytici is het essentieel om accurate en betrouwbare informatie over de effectiviteit van psychoanalytische psychotherapie en psychoanalyse onder de aandacht te brengen.

Hieronder vind je informatie over de situatie, een brief en een geactualiseerd onderzoek geschreven door enkele van de meest vooraanstaande psychotherapie onderzoekers in ons vakgebied.

Op dit gebied heb ik zelf jaren geleden initiatieven genomen in overleg met Prof. Dr. Luyten, hoogleraar psychodynamische psychologie aan de KUL en tevens verbonden aan de Universiteit van Londen, om een tabel te maken met publicaties over de effectiviteit van psychoanalytische psychotherapie, psychodynamische benaderingen en de huidige psychoanalyse. Je kunt deze informatie vinden op de website van de VVPT: vvpt.be

Psychoanalytische psychotherapie en psychoanalyse zijn effectieve behandelingen, waarvan de effectiviteit goed bewezen is in wetenschappelijke publicaties door onderzoekers van hoog niveau.

Ik zal deze petitie ondertekenen en ik nodig u uit om hetzelfde te doen.

Mvg,

Dr. Marc Hebbrecht
Voorzitter van de Belgische Vereniging voor Psychoanalyse

WHO Petition


This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.