Overlijden van Annette Watillon-Naveau

In memoriam

Delen op

Beste Collegae,

Het is mijn droeve plicht u op de hoogte te brengen van het overlijden van onze dierbare ex-voorzitster en erelid van de Belgische Vereniging voor Psychoanalyse, Mevrouw Dr. Annette Watillon-Naveau.

Haar overlijden raakt ons diep.
Wij bieden haar familie onze oprechte deelneming aan.

Is het mogelijk om dit nieuws in uw eigen netwerken te verspreiden?

Mogelijkheid tot bezoek aan het uitvaartcentrum De Spiegeleer, Chaussée de Courcelles 77 in 6041 Gosselies op vrijdag 18 november van 17 tot 19 uur en op zaterdag 19 november van 16 tot 18 uur.

De afscheidsplechtigheid heeft plaatsgevonden in het crematorium van Gilly op dinsdag 22 november om 15.00 uur, Rue des Nutons 329 in 6060 Gilly.

Met vriendelijke groet,

Dr. Marc Hebbrecht
Voorzitter van de Belgische Vereniging voor Psychoanalyse

In memoriam Mevrouw Dr. Annette Watillon-Naveau
07.04.1931 – 16.11.2022

Mevrouw Dr. Annette Watillon-Naveau was neuropsychiater en psychoanalytica (kinderen en volwassenen). Zij was voorzitster van de Belgische Vereniging voor Psychoanalyse van 1980 tot 1982 en van de Opleidingscommissie in 1984, en van 1986 tot 1992. Veel collega’s van de BVP waren bij haar in analyse of in supervisie. Omdat ze perfect tweetalig was, was ze zeer gewild en werd ze vooral gewaardeerd door de Nederlandstalige collega’s. Zij specialiseerde zich in moeder-baby-psychotherapie en introduceerde de baby-observatie in de opleiding van psychoanalytici en psychotherapeuten. Jarenlang organiseerde zij seminars over kinderobservatie. Ze had een grote reputatie op het vlak van baby-observatie. Zij publiceerde vele artikelen in nationale en internationale wetenschappelijke tijdschriften.

Ook op institutioneel niveau was zij zeer actief in de IPA en de SEPEA (European Society of Child and Adolescent Psychoanalysis). Zij heeft de ABOBB (Vereniging van baby-observators) opgericht en was ook de eerste voorzitster van de Belgisch-Luxemburgse WAIMH.